Kinderen op de Mr. van Eijckschool drinken minder zoete drankjes.

Goed nieuws, dankzij de inspanningen van de kinderen, ouders en medewerkers van de Mr. van Eijckschool en Rotterdam Lekker Fit!, zijn de kinderen van de middenbouw en bovenbouw minder met suiker gezoete dranken gaan drinken. Sinds mei 2011 wordt op de Mr. van Eijckschool het water drinken onder kinderen gestimuleerd. Water is de meest gezonde dorstlesser. Met suiker gezoete drankjes zijn slecht voor de tanden en kunnen flink bijdragen aan overgewicht.

Door de kinderen meer water te laten drinken in de gymles, de klas en thuis, en zich bewuster te zijn van de risico’s van zoete drankjes, hebben ouders en medewerkers van de Mr. van Eijckschool en Lekker Fit! een belangrijke bijdrage geleverd aan de gezonde leefstijl van de kinderen. Fitte kinderen presteren beter, op school en met sporten!

Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit blijkt dat de kinderen op de Mr. van Eijckschool per dag (óók in het weekend) 100 ml minder met suiker gezoete drankjes zijn gaan drinken. Omdat het moeilijk is eet- en drinkgewoonten te veranderen, is dit een bijzonder resultaat. Het is vergelijkbaar met zo’n 100 pakjes zoete drankjes minder per dag (ook in het weekend) voor de middenbouw en bovenbouw!

Het zou zonde zijn om deze unieke verandering bij de kinderen te laten ’verwateren’. Daarom vragen we de kinderen, ouders en medewerkers van de Mr. van Eijckschool om met hetzelfde enthousiasme door te gaan met water drinken, minstens twee keer per dag!

Omdat de watercampagne zo’n succes is, wordt deze nu op alle Rotterdam Lekker Fit! basisscholen uitgevoerd. En ook in de Lekker Fit! week van de Mr. van Eijck speelt water drinken weer een belangrijke rol.