Feyenoord Streetleague / lege flessen actie

streetleague

De Feyenoord Street League is een straatvoetbalcompetitie voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar in de gebieden Feijenoord, Charlois en IJsselmonde.
FC De Dijkers is een team dat meedoet met de Feyenoord Streetleague. De jongens en meisjes van FC De Dijkers zitten allemaal op de Mr van Eijckschool in groep 6/7.
Zij spelen elke zondag om 12.00 uur en hun thuisstadion is het voetbalveldje op de prinsendijk.
Deelnemers aan de Feyenoord Streetleague worden gevraagd om naast het spelen van voetbalwedstrijden ook een buurtactiviteit te organiseren.
De kinderen van FC De Dijkers hebben bedacht om in samenwerking met de Mr van Eijckschool geld in te zamelen voor een goed doel. De bedoeling is om gezamenlijk een goed doel te steunen door op F.C. De Dijkers school lege flessen in te zamelen.Het statiegeld van de lege plastic flessen wordt dan gedoneerd aan een goed doel. De kinderen van de leerlingenraad hebben gekozen voor de Stichting Kika (Kinderen kankervrij).
De kinderen van FC de Dijkers hebben 5 november de eerste lege flessen ingeleverd op school, samen met de teambegeleider.Aan alle andere kinderen (en ouders) de vraag om de komende twee weken zo veel mogelijk lege plastic flessen in te leveren op school. Onder de trap bij de hoofdingang van de school staat een grote zak, waar alle flessen in gedeponeerd kunnen worden. Dit kan tot en met vrijdag 22 november.