Ouderbijeenkomst (voor)lezen

Dat (voor)lezen goed is voor de ontwikkeling van kinderen wordt overal geschreven en verteld. Velen van u zullen er thuis ook mee bezig zijn. Wij hebben de leesconsulente van de Centrale Bibliotheek gevraagd om een themabijeenkomst te geven waarin (voor)lezen centraal staat.
Als leesconsulent van de bibliotheek heeft zij gemerkt dat ouders het soms toch best lastig vinden, want welk boek kies je nu, tot wanneer blijf je voorlezen en hoe zorg je ervoor dat een kind zin krijgt om een boek te pakken?
Tijdens een ouderbijeenkomst op woensdag 14 oktober van 09.00 tot 10.00 uur hoopt zij u aan de hand van veel frisse boeken te laten zien welke boeken leuk en geschikt zijn voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Per leeftijdsgroep zal zij laten zien welk boek leuk en geschikt is en waarom dit is. Zij zal vertellen waarom (voor)lezen belangrijk is en op welke manier je (voor)lezen leuk maakt.
Afhankelijk van uw vragen en tijd zal zij ook iets vertellen over bijvoorbeeld digitale prentenboeken, boekenapps, de Makkelijk Lezen Plek en de vijf-vinger-test.

Wanneer: woensdag 14 oktober
Hoe laat: 09.00 tot 10.00 uur
Waar: in het Eijckpunt

Als u van plan bent om te komen, wilt u zich dan vooraf mondeling of per e-mail aanmelden bij juf Esther: esther@mrvaneijck.nl