Excursie naar Diergaarde Blijdorp

Van 4 tot 8 april is de Lekker Fit week.
Het thema is “NATUURLIJK Lekker Fit”. Dit is voor Diergaarde Blijdorp aanleiding geweest om in samenwerking met Lekker Fit! alle LF! scholen in Rotterdam een bijzonder aanbod te doen: In de week van 4 t/m 8 april mogen alle leerlingen van groep 1 t/m groep 8 een bezoek brengen aan Diergaarde Blijdorp voor een toegangstarief van €1,50.- per kind. Voor de groepen 5 en 6 zal de entree worden betaald door Lekker fit!, dus voor deze klassen is het gratis!

De kinderen van de bezoekende scholen krijgen een ZOO fit-tocht (speurtocht door de dierentuin), er is een aangepaste vogelshow en er zijn aangepaste voederpraatjes verzorgd door de dierenverzorgers. Voor de groepen 5 en 6 zijn er nog extra activiteiten: Een rondleiding door het voedselmagazijn en een bezoek aan de chill-zone van het oude beren verblijf (onderste boven hangen als een vleermuis, op een tak zitten als een vogel, hangen als een aap).

Wij willen deze mooie aanbieding voor onze kinderen niet zo maar voorbij laten gaan. Het plan is dan ook om op maandag 4 april met groep 5 naar Blijdorp te gaan en op vrijdag 8 april met de overige groepen. Een praktisch probleem is echter het vervoer naar de dierentuin en weer terug. Op dit moment proberen we zoveel mogelijk ouders te strikken om ons hierbij te helpen door met hun eigen auto kinderen te vervoeren. Als we niet voldoende auto’s tot onze beschikking hebben zullen er eventueel ook kinderen met het openbaar vervoer reizen.

DB