Groep 6 naar Pathé de Kuip

De leerlingen van groep 6 hebben meegedaan aan het Unicef Kinderrechten Filmfestival.

De groep koos voor het Kinderrecht: Bescherming bij oorlog (kinderen moeten extra beschermd en verzorgd worden als er oorlog is. Kinderen jonger dan 15 jaar mogen niet in het leger). De hele groep heeft gezamenlijk een verhaal geschreven, waar een script van werd gemaakt. Op vrijdag 11 maart werden er filmopnames in onze school gemaakt door een echte filmcoach van dit Filmfestival.

Op woensdag 11 mei bezochten wij Pathé de Kuip voor de première van onze eigen film met als titel ‘Stop de oorlog’ en 10 films van andere scholen. Het was voor de leerlingen van groep 6 een bijzondere ervaring om zichzelf als echte filmsterren op het grote doek te zien.

De leerlingen hebben veel geleerd over de verschillende Kinderrechten en natuurlijk over het zelf maken van een film. Er werd ook veel gelachen, vooral tijdens het moment van het vertonen van de bloopers.

In een volle filmzaal werd uiteindelijk door een professionele jury de beste film gekozen. Deze keuze was niet gemakkelijk met zoveel goede films, acteurs en actrices en viel uiteindelijk helaas niet op onze film. Desondanks zijn de leerlingen en de leerkracht van groep 6 zeer trots op hun film.

Héél veel kijkplezier!