LekkerFit!

We zijn dit schooljaar gestart met een beleid op gezonde voeding en beweging. De gemeente Rotterdam heeft daar veel in geïnvesteerd. Zo wil de gemeente een Rotterdamse jeugd met een actieve leefstijl, een gezond voedingspatroon en een sociale omgeving die gezonde keuzes stimuleert en uitnodigt tot activiteiten. Dit is ook de reden dat wij als LekkerFit! school ons beleid aan hebben gepast.

Dit beleid was best even wennen voor een aantal kinderen en hun ouders. Vooral het waterdrinken was nog niet iedereen gewend. We hebben daarom wat tips om het waterdrinken te stimuleren: geef uw kind in een thermosbeker een lekker kopje thee mee naar school (vanaf groep 3), of pimp het water van uw kind met stukjes fruit, zoals limoen, citroen, of stukjes komkommer.

We zien steeds meer kinderen en ouders gezonde keuzes maken en daar zijn we trots op. Het aanleren van een gezond patroon begint al op jonge leeftijd, wij voelen ons verantwoordelijk om kinderen die basis mee te geven. Het schoolfruit gaat in 2021 gewoon door, daarnaast kunt u natuurlijk altijd zelf de pauzehap aanvullen met extra groente en fruit.