De Mr. van Eijckschool draagt de katholieke identiteit uit van ons bestuur: de Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs. We vinden het belangrijk dat de kinderen de kans krijgen om uit te groeien tot ‘levenskunstenaar’. Daarmee bedoelen we dat de kinderen de mogelijkheden krijgen om eigen voorkeuren, talenten en uitdagingen te ontdekken. We zien verschillen in achtergrond en levensvisie van onze kinderen, ouders en medewerkers.  

We werken vanuit verbondenheid met ruimte voor deze verschillen. Dit komt tot uiting in onze zeven kernwaarden: verwondering, respect, verbondenheid, zorg, gerechtigheid, vertrouwen en hoop. We gebruiken deze kernwaarden als inspiratie voor onze pedagogische insteek: we vinden het belangrijk dat de kinderen leren om goede keuzes te maken voor zichzelf en voor de wereld om zich heen.  

Vanuit onze katholieke identiteit vieren wij Kerstmis en Pasen in de kerk. Wij vinden het belangrijk dat we deze feesten samen vieren, we verwachten dan ook dat alle kinderen hierbij aanwezig zijn.