De Mr. Van Eijckschool maakt deel uit van de Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs (RVKO). Een vereniging met 66 katholieke basisschoollocaties in Rotterdam en omstreken.

Missie RVKO
De Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs biedt leerlingen hoogwaardig onderwijs gebaseerd op een zich continu ontwikkelende katholieke traditie en op persoonlijke en gemeenschappelijke betrokkenheid van eenieder in onze organisatie. Dit doen we vanuit onze kernwaarden: vertrouwen, verbondenheid, zorg, hoop, verwondering, respect en gerechtigheid.

Visie RVKO
Leerlingen Vanuit de katholieke inspiratie krijgt iedere leerling de kans om uit te groeien tot een gelukkig mens, die in staat is ten volle te leven, met en voor anderen. Een levenskunstenaar die om kan gaan met voorspoed en tegenslag. We leren kinderen om verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, voor anderen en voor de omgeving. We dragen optimaal bij aan
een voor elke leerling goede en brede ontwikkeling.

Organisatie
We zijn een organisatie waarin mensen binnen een helder kader
hun verantwoordelijkheid nemen, waar er ruimte is voor individuele en gezamenlijke ontwikkeling, waar talenten tot hun recht komen, waar op respectvolle wijze wordt samengewerkt en waarin onze kernwaarden herkenbaar worden voorgeleefd.

Omgeving
We leveren een betekenisvolle bijdrage aan een betere wereld, waarin mensen hun kwaliteiten en talenten duurzaam ontwikkelen.

Website: www.rvko.nl