De Mr. van Eijckschool is een katholieke school, onderdeel van de Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs. Vanuit de katholieke inspiratie bieden we elke leerling de kans om uit te groeien tot ‘levenskunstenaar’. Wij dragen het katholieke onderwijs uit door de volgende kernwaarden uit de dragen: verwondering, respect, verbondenheid, zorg, gerechtigheid, vertrouwen en hoop. We vinden het belangrijk om de katholieke feesten te vieren en daarom vieren we Kerst en Pasen met elkaar. Daarbij bezoeken we ook de kerk. We zorgen er ook voor dat de kinderen ook uitgebreid kennismaken met andere wereldgodsdiensten 

Op de Mr. van Eijckschool bieden we hoogwaardig onderwijs aan. Wij staan voor onderwijs waarbij kwaliteit, een rijke leeromgeving en een breed aanbod centraal staan. Wij bereiken dit via ‘thematisch leren’. Daarbij worden de kinderen uitgedaagd om binnen een bepaald onderwerp zoveel mogelijk te leren over de wereld om hen heen. We vinden het belangrijk dat de kinderen leren om goede keuzes te maken voor zichzelf en voor de wereld om zich heen. 

Onze school staat in de volkswijk IJsselmonde. Een mooie, groene wijk waar de stad en de natuur samenkomen. Ons schoolplein staat vol planten en bomen, waarmee de buitenruimte een verlengstuk wordt van ons klaslokaal. Het gebruik van dit schoolplein leert de kinderen ook om zorg te dragen voor de natuur.